Finom és viszonylag sok kókusztejet otthon is lehet gyártani.
Nem egyszerű, de megéri vele „küzdeni”.
A kókusztej, ahogyan én csinálom.
10 deka kókuszreszeléket, kb 6-7 deci tiszta vízben főzök 5-6 percig.
A tiszta víz azért kell, hogy ne legyen klór íze a tejnek.
Hagyom kihűlni, ez kb. 1,5 óra, de lehet 2 is.
Közben oldódik az aroma.
Turmixgépbe öntöm.
A gép lehetőleg nagy fordulatú és nagy teljesítményű legyen, 500-600 wattos.
Négyszer egy percig mixelem, elkerülve ezzel a gép túlmelegedését. Ez kb negyed óra, 20 perc a szünetekkel együtt.
Nem rohanunk, biztosra megyünk.
A negyedik aprítás után gyümölcsprésbe öntöm a masszát és kinyomom a tejet belőle.
A maradék zaccból finom süteményt lehet készíteni.
A gyümölcsprés nálam egy maszek gyártmányú kis eszköz, nagyon szépen dolgozik.